Son Yayınlar

Hawawshi Tarifi - Mısır'daki lahmacun

Hawawshi Mısır'ın geleneksel yemeklerinden biridir, Türkiye'nin lahmacununa benzer bir yemektir. 

Hawawshi Kıyma, soğan, biber, maydanoz ve bazen de kırmızı biber ile doldurulmuş bir pidedir. 

Hawawshi yapmak için iki yöntem var: 

1 - Ünlü Mısır ekmeğini (El Eish Al Baladi) kıyma karışımı ile doldurulur ve pişirilir. (en çok yaygın yöntem)

2 - Kıyma karışmı iki hamur tabakası arasına yerleştirilir ardından fırında pişirilir.


İlk yöntem daha çok kullanıldığı için tarifi aşağıya bırakıyorum.  

Hawawshi tarifi

Melzemeler

Kıyma
Soğan 
Sarımsak
Domates
Biber 
Maydanoz
Acı biber (isteğe bağlı)
El Eish Al Baladi - Ünlü Mısır ekmeği
Tereyağ  - ekmeğin üzerine sürülecek

Et karşımının hazırlaması

Soğan, sarımsak, domates, biber ve maydanoz küçük küçük doğrayıp kıymaya ilave edin iyice karıştırın. 

Hawawashi hazırlama 

Ekmeği ikiye veya dörde bölün, et karışımını ekmeğin içine doldurun sonra ekmeğin dışına tereyağı ile sürün. Et pişirmesine kadar (yaklaşık 30 dakika) fırınlayın. 


Başka bir pişirme yöntemi var Öncelikle kıyma pişirip et ekmeğin içine doldurun üzerine doğranan biber, domates ve maydanoz serpin sonra fırına koyun

Hawawshi'nin İkinci Pişirme Yönteminin Detaylı Tarifi

Bir ya da iki tane soğan küçük küçük doğrayıp yağlı bir tencereye koyun, sonra kıyma ekleyip tuz ve karabiberle baharatlayın.

Kıyma pişirirken üzerine serpilecek salata hazırlayalım. Domates, sarımsak, biber ve maydanoz küçük doğrayıp karıştırın.
 
Kıyma pişirdikten sonra et ekmeğin içine doldurun üzerine doğranan salata serpin. Ekmek kızarana kadar (yaklaşık 10 - 15 dakika) fırnalayın. 

Afiyet olsun!

Başka Tarifler

Koshari Nasıl Yapılır
Ev Yapımı kahk Nasıl Yapılır?

Mısır'dayım 
Facebook sayfasını takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar