Kahk Nasıl Yapılır
Malzemelerle başlayalım
Hamur için
8 bardak un
2 1/2 bardak tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yaş maya veya bir kaşığı instant maya.
2 yemek kaşığı sesem
1/2 -1 bardak süt veya su hamurun ihtiyacına göre
2 1/2 bardak tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yaş maya veya bir kaşığı instant maya.
2 yemek kaşığı sesem
1/2 -1 bardak süt veya su hamurun ihtiyacına göre
1 kaşık kahk’ın özel baharatı adı Kahk Kokusu
Hamurun içi için
Çok değişik şeyler hamurun içine koyabilirsiniz yani bu aslında tercihe göre. lokum, kuruyemiş, hurma veya Agameya (bal, un ve kuruyemiş oluşan bir tatlıdır) ile doldurabilirsiniz.
- Pudra şekeri - Kahk pişirdikten sonra üzerine serpeceğiz.
Yapışı
Hamur Yoğurma
Büyük bir kaba un, susam, kahk’ın özel baharatı (Kahk Kokusu) ve bir tutam tuz koyup karıştırınTereyağı eritin un karışıma ilave edip karıştırın.
Yapışkan ve yumuşak bir hamur için karışım elin avuç içi ile ovuşturun.
Mayayı çeyrek bardak ılık sütte erittin, erittikten sonra bir kaşık şeker ekleyin ardından un karışıma ilave edin.
Sütün geri kalanı, karışımı iyice yoğurarak hamura eklenmelidir. Sonra hamuru biraz dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlendikten sonra hamur top şeklinde küçük parçalar halinde kesin, dolgu içine koyup kapatıp tereyağ ile yağlanmış veya pişirme kağıdı ile fırın tepsisine Kahk yerleştirin.
Hamur Şekillendirme
Hamur dinlendikten sonra hamur top şeklinde küçük parçalar halinde kesin, dolgu içine koyup kapatıp tereyağ ile yağlanmış veya pişirme kağıdı ile fırın tepsisine Kahk yerleştirin. Kakh şekil verin ardından fırını 200 dereceye ayarlayıp içine Kahk tepsesi altın rengi alana kadar (Yaklaşık 30 dakika) koyun.
Kahk soğuyana kadar tepsiden çıkarılıp üzerine pudra şekeri serpilin sonra ikram edin. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder