Koshari Hakkında
Koshari, makarna, pirinç ve kahverengi mercimek karıştırıp üzerine lezzetli domates sosu ve serpilmiş kızarmış soğandan oluşan bir yemektir.
Koshari Mısır'da en popüler ve yapımı kolay yemeklerden biridir. Lezzetli aynı zamanda biraz ağır genellikle öğle veya akşam yemeklerinde yenir. Mısır'da çok sayıda mağaza koshari yapıp satar ancak evde yapımı daha lezzetli olur.
Koshari Nasıl Yapılır
Melzemeler
1 poşet Makarna 400 gm
1 bardak pilav
1 bardak kahverengi mercimek
5 adet Soğan
Sos için
6 diş Sarımsak
1 bardak domates suyu
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı sirke
Yapışı
Soğan altın rengi aldıktan sonra altında ocağı kapatın, soğan yağdan süzün ve bir tabağa koyun
Makarna, Pilav ve Mercemik Hazırlama
Farklı tencerelerde pirinç, makarna ve mercimek koyup normal yöntemle haşlayın.
Ayrıca pirinç ve mercimek haşlanmak için aynı tencereye de eklenebilirsiniz hatta tadı böyle daha lezzetli olur.
Koshari Sosu Hazırlama
Başlamak için sarımsak soyup ezip yağlı tavaya koyun. Sarımsak altın rengi alana kadar karıştırın ardından domates suyu, salça, sirke ve tuz ilave edip karıştırın. Sos kaynaktan sonra hazır olur.
Tabak Hazırlama
Pilav, makarna ve mercimek sırayla tabağa koyun üzerine sos ilave edin ardından kızarmış soğan serpin
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder