Son Yayınlar

Koshari Nasıl Yapılır

Koshari Hakkında 

Koshari, makarna, pirinç ve kahverengi mercimek karıştırıp üzerine lezzetli domates sosu ve serpilmiş kızarmış soğandan oluşan bir yemektir.

Koshari Mısır'da en popüler ve yapımı kolay yemeklerden biridir. Lezzetli aynı zamanda biraz ağır genellikle öğle veya akşam yemeklerinde yenir. Mısır'da çok sayıda mağaza koshari yapıp satar ancak evde yapımı daha lezzetli olur.





Koshari Nasıl Yapılır

Melzemeler  

1 poşet Makarna 400 gm
1 bardak  pilav
1 bardak kahverengi mercimek
5 adet Soğan 

Sos için

6 diş Sarımsak 
1 bardak domates suyu 
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı sirke 

Yapışı

Soğan Hazırlama 

Bütün soğanlar halka halka doğrayın, ardından bol yağlı bir tavaya koyun.

Soğan altın rengi aldıktan sonra altında ocağı kapatın, soğan yağdan süzün ve bir tabağa koyun





Makarna, Pilav ve Mercemik Hazırlama

Farklı tencerelerde pirinç, makarna ve mercimek koyup normal yöntemle haşlayın. 

Ayrıca pirinç ve mercimek haşlanmak için  aynı tencereye de eklenebilirsiniz hatta tadı böyle daha lezzetli olur.



   

Koshari Sosu Hazırlama

Başlamak için sarımsak soyup ezip yağlı tavaya koyun. Sarımsak altın rengi alana kadar karıştırın  ardından domates suyu, salça, sirke ve tuz ilave edip karıştırın. Sos kaynaktan sonra hazır olur.  



Tabak Hazırlama 

Pilav, makarna ve mercimek sırayla tabağa koyun üzerine sos ilave edin ardından kızarmış soğan serpin 

Afiyet olsun!




Yorumlar